Prolog
Strategia back to basics
Business-ul, ca un scaunel cu trei picioare
Posibile achizitii incepand de anul viitor
2 / 5

Strategia back to basics

La inceputul verii, Bill Avery a cedat, de comun acord cu Rachad El Jisr, toate actiunile in BMG. Si-a luat revista pe care a crescut-o in ultimul deceniu si si-a infiintat o companie independenta. “Cand piata crestea avea sens sa ramanem impreuna ca un trust de presa. Un trust mic si independent. De ce? Pentru ca ai anumite elemente in companie pe care le poti imparti – fotografie, marketing si vanzari. De asemenea, in fata advertiserilor puteam merge cu o oferta combinata de rate-card de-a lungul variilor titluri”, explica Avery.

Argumentele nu se mai aplica in cazul crizei, cand cel mai important pentru cele doua titluri ramase, Biz si Business Review, era sa se reconecteze la nucleul audientelor lor. Avery si-a luat echipa editoriala, care nu era implicata in celelalte reviste ale companiei, si si-a creat un departament de marketing si vanzari, care include mai multi oameni din fosta echipa BMG – printre care Adina Milea, marketing manager, si Oana Molodoi, director de vanzari.

Business-ul a devenit mult mai usor de condus in aceasta formula. “Sunt american, sunt batran, abia vorbesc romana”, spune Avery, usor amuzat. “Capitalul meu e engleza, asta e background-ul meu. Sunt editor, lucram ca editor si in Statele Unite. Aici mi-am concentrat energiile cand am fost parte din BMG. Am operat in engleza, am avut foarte putin de-a face cu dezvoltarea activitatilor in limba romana. Prima mea pasiune a fost mereu Business Review”.

Dupa ce a preluat revista pe cont propriu, Avery a intocmit un plan de dezvoltare a business-ului si a brandului Business Review. A adus mai multi jurnalisti, condusi de acelasi redactor-sef Simona Fodor, si a modificat formatul revistei, creand 11 sectiuni noi, axate pe concepte de leadership (Links, Power, Talent, In touch, Balance, Focus). Urmeaza si o relansare a site-ului, la care lucreaza acum agentia de interactive Kubis.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri