Prolog
Strategia back to basics
Business-ul, ca un scaunel cu trei picioare
Posibile achizitii incepand de anul viitor
4 / 5

Posibile achizitii incepand de anul viitor

Fostul partener din BMG nu se vede alaturi de un nou grup de presa in urmatorii doi ani. Crede ca piata asteapta acum sa-l vada cum opereaza in aceasta formula. “Daca va fi vorba despre construirea unui trust de presa, se va intampla in termenii nostri. Cred ca anul viitor vor exista multe oportunitati de achizitii, cine stie, s-ar putea sa ne mai adaugam un titlu”.

O alta varianta este lansarea unui nou titlu pe piata – neaparat din zona business. Dar nu va fi in nici un caz o noua licenta internationala, insista Avery. “Zilele licentelor straine s-au terminat. Cred asta cu putere. Cineva ca Dinu Patriciu ar putea cumpara Forbes. Dar nu cred ca a adus Forbes ca sa faca bani, ci pentru a-si creste statusul pe piata. Este, evident, un titlu foarte scump. Ne-am uitat si noi la Forbes, in urma cu 6-7-8 ani, sa-l aducem in Romania. Insa termenii si conditiile erau prea stricte si scumpe”.

In opinia lui Avery, publicatiile care vor functiona in viitor sunt cele dedicate unei anumite comunitati – poate fi o comunitate delimitata geografic, si aici se califica ziarele locale, sau o comunitate inchegata in jurul unor interese comune.

“Nu stiu cat de bine sunt servite comunitatile aici, in Romania. E o discutie generala. Noi planuim sa ne tinem de ceea ce stim sa facem cel mai bine: adica sa servim comunitatea pe care o cunoastem. Si o cunoastem mai bine decat oricine altcineva”, conchide Avery.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri