Despre inceputuri
De ce au pierdut din stralucire
Cand vor apune Twitter si Facebook
Lumea Twitter si Facebook
4 / 5

Lumea Twitter si Facebook

Pe 21 martie 2006, Jack Dorsey, cofondatorul site-ului de microblogging Twitter, posta primul mesaj (tweet) prin intermediul retelei de socializare care de curand a ajuns la peste 10 miliarde de mesaje, in prezent fiind trimise in jur de 50 de milioane zilnic. Vezi si La Multi Ani, Twitter! Top 10 momente din primii 4 ani ai retelei sociale

Orasul cu cei mai multi utilizatori de Twitter este Londra, iar printre cei care folosesc site-ul de microblogging se numara Bill Gates, Ashton Kutcher, Oprah Winfrey, Barack Obama si Traian Basescu.

Twitter are mai mult de 58 milioane de utilizatori globali in fiecare luna si este a treia cea mai populara retea sociala dupa Facebook si MySpace.

Originile Facebook au fost disputate inca din saptamana in care tanarul in varsta de 19 ani, Mark Zuckerberg, lansa site-ul pentru Universitatea Harvard in 2004. Denumit initial "thefacebook.com”, site-ul a fost peste noapte un succes. Acum, dupa sase ani, site-ul a devenit una dintre cele mai mari site-uri din lume, fiind vizitat lunar de 400 de milioane de oameni.

Facebook estimeaza pentru acest an venituri intre 1,2 mld. dolari si 2 mld. dolari. Potrivit unor analisti, business-ul Facebook ar putea valora in 2011 59 mld. dolari si peste 100 mld. dolari in 2015.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri