'Esecul e un mod de a invata aici'
Marketing made in Noua Zeelanda
Oportunitatile
3 / 4

Oportunitatile

Sotii Nita nu au deocamdata planuri sa se intoarca in Romania. Madalina impartaseste din cand in cand pe blog experientele de descoperire a Noii Zeelande. A observat cu placere ca oamenii ii spun “Multumesc” soferului de fiecare data cand coboara din autobuz. Ca poti sa porti discutii si sa-ti faci prieteni in drum spre serviciu.

Companiile din Noua Zeelanda au un customer service atat de bun incat nu trece o luna fara sa aiba cate o surpriza placuta din partea vreuneia – fie ca e vorba de doua caramele in cutia de toner pentru imprimanta sau oferirea unui produs gratis dupa ce casierul de la supermarket a taxat un bon gresit.

Nivelul de trai este si el superior celui din Romania. Un neo-zeelandez castiga, in medie, 13,4 euro pe ora (25,4 dolari neo-zeelandezi), in timp ce un roman ia 2,6 euro pe ora. O casa cu trei camere intr-o zona buna din Auckland costa circa 340.000 euro, o masa la retaurant pentru doua persoane, cu bauturi incluse – 40 de euro, si un ziar – 94 de eurocenti.

Dincolo de asta, Madalina gaseste in traitul peste hotare multe oportunitati marunte – cum ar fi sa prezinte in franceza un powerpoint despre Romania sau sa-si sustina parerea, in limba engleza, in fata directoarei si educatoarei-sefe de gradinita lui Cristian, doua vorbitoare native.

“Sa profiti de oportunitatile din jurul tau este o calitate pe care ti-o poti cultiva, tot indraznind sa faci mai mult si mai diferit, abtinandu-te sa iti fie frica de nou”, scrie ea. “Si mai ales nu fiti rusinosi, pentru ca nu veti pierde decat voi. Nimeni nu s-a nascut invatat si ,slava Domnului, mai exista oameni pe lumea asta bucurosi sa ajute pe cel care se vrea mai bun”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri