Prima luna: Cea mai frumoasa din viata profesionala
Profitul trustului: Scopul principal
Cum vede Imre media romaneasca
2 / 4

Profitul trustului: Scopul principal

In cele din urma Imre s-a decis: divizia de carte a trustului Adevarul Holding si vanzarile de 22 de milioane de exemplare de anul trecut sunt cele mai mari realizari lasate mostenire de Razvan Corneteanu, desi mai este de lucrat si pe acest segment.

El si-a propus sa vanda si mai multe carti, sa demonstreze ca se poate si mai bine.

Insa cel mai bun lucru pe care Peter Imre il va aduce la Adevarul Holding va fi profitul. “Sper ca incepand cu acest an sa fim pe profit, cifrele arata destul de bine si, in scenariul pesimist, vom ajunge cel putin la un break-even, vom incheia anul fara sa aducem bani de acasa”.

Despre cifrele de anul trecut actualul manager evita sa vorbeasca, insa spune ca si 2009 a fost un an de investitii.

Experienta de a lucra peste 20 de ani intr-o companie listata, la care a devenit si actionar, l-a facut sa ajunga sa gandeasca succesul in termeni financiari.

“Este foarte important sa ai cota de piata si oameni motivati, insa masura succesului ramane profitul. Este vorba despre bani, sa ne intelegem foarte bine. Am venit la Adevarul Holding sa fac bani patronului, sa generez bani celor care muncesc aici, sa le fac viata mai buna din punct de vedere financiar si al locului de munca, unde sa vina cu mandrie. Nu vreau ca oamenii de aici sa ma respecte acum, ci atunci cand voi pleca de aici”, a declarat Imre.

Astfel, directorul Adevarul Holding spune ca fiecare marca a companiei va avea profit, cel mai probabil incepand cu acest an.

Imre a mai explicat ca a primit optiuni de actiuni la companie, fiind mai complicat de primit actiuni in cazul unei companii necotate, insa nu ar putea sa lucreze fara sa simta compania si a lui.

De aceea, Imre crede ca este foarte important sa schimbe mentalitatea angajatilor din trust, sa ii determine sa isi gandeasca munca in termeni de profitabilitate.

“Daca fiecare om isi va compara munca depusa in termeni de vanzari de publicitate si de ziare, vom ajunge o companie foarte profitabila. Eu sunt aici sa ajut oamenii minunati pe care i-am descoperit sa isi schimbe mentalitatea. Banii sunt masura succesului in lumea afacerilor”.

Pana la urma, sa faca bani este obiectul muncii sale dintotdeauna, in multinationala, pe bursa sau, de curand, in trustul de media al lui Patriciu. “Nu e rusinos sa faci bani cinstit, pentru mine a fost un instrument de a imi masura capacitatile. Gustul succesului te motiveaza incredibil si te face sa ti-l doresti si mai mult. Nu cred in lucrurile facute pe gratis, banul trebuie sa fie unitate de masura, motivatie si rasplata”, afirma Peter Imre.

In prezent, Adevarul Holding are in jur de 1.400 de angajati, impreuna cu divizia din Ucraina. Despre evolutia cifrei in viitor, actualul manager spune ca nu are o estimare dupa prima luna.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri