90% din business, pentru strainatate
Cum lucreaza romanii cu orientalii
2 / 3

Cum lucreaza romanii cu orientalii

Regizorul Pradeep Singh ii explica unei dansatoare romance miscarea capului: dreapta, stanga, apoi privirea in fata si aratat cu degetul spre camera. Zambet. Langa ei, pe ghizdul fantanii, arde o bucata de rasina. A aprins-o Pathania, care inainte sa se apuce de munca, spune mereu o rugaciune si aprinde rasina. O indianca serveste echipa cu prajituri traditionale, cu gust dulce-piperat.

Se filmeaza mai multe secvente cu fete care defileaza si danseaza. Soferii le saluta adesea printr-un claxon, iar trecatorii se mai opresc sa priveasca. Dintr-o boxa se aud ritmurile unei piese in stilul muzical Punjabi, care provine din regiunea Punjab din nordul Indiei si a devenit popular in Europa in ultimii ani, mai ales prin promovarea artistului britanico-indian Panjabi MC.

Managerul de productie al Carter decide mutarea in mijlocul unui rond de flori. Are nevoie de cineva sa-i care cablurile. Se intoarce spre un tanar indian din echipa lui Pathania: “Speak English?” “No”. Incearca cu al doilea: “Speak English?” “No”. Tinerii inteleg insa si apuca aparatura si cablurile.

Comunicarea dintre cele doua echipe a fost buna, spune Pathania. Ii place sa lucreze cu romani si cu europeni, in general, deoarece se misca repede si sunt eficienti. “Si indienii fac o munca buna, dar sunt mai inceti”, spune el.

Indianul se va intoarce in Romania spre sfarsitul anului, cand vrea sa organizeze impreuna cu Carter Films o serie de concerte cu artisti indieni. Spune ca Punjabi va prinde in Romania, asa cum Romania a “prins” la indieni, care in ultimii ani au cunoscut-o prin filme si videoclipuri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri