Prima intalnire cu Internetul = dragoste la prima vedere?
Cum arata “dependenta de Internet”, dupa 50 de ani
53.000 de conturi Facebook cu o varsta de peste 50 de ani
Cu lipici la publicitari?
2 / 5

Cum arata “dependenta de Internet”, dupa 50 de ani

Claudia Florian (50 de ani), de profesie avocat, a inceput sa foloseasca Internetul in urma cu 5 ani, debutand in acest spatiu cu posta electronica si cautarile pe Google. Acum nu isi mai poate “concepe viata” fara aceste preocupari. A fost chiar in “pragul isteriei” cand, din cauza unor probleme tehnice, nu s-a mai putut conecta la Internet tip de 10 zile.

“Folosesc Internetul zilnic pentru a comunica atat cu prietenii, rudele, cat si cu clientii. Primesc contracte atasate la e-mailuri, verific/modific si le retransmit, ceea ce imi usureaza munca si nu mai sunt necesare deplasarile. Ma informez continuu de pe Internet, aflu modificarile legislative in timp real, aflu starea firmelor, verific parerile altora de pe bloguri, imi culeg datele despre calatorii, fac rezervari, platesc servicii on-line, imi imbogatesc cultura generala”, declara Claudia Florian.

Utilizeaza retelele sociale Facebook si Netlog si comunica prin Skype si Yahoo! Messenger. Spune insa ca nu are suficient timp pentru “socializare informatica”. “Si ma enerveaza in retelele de socializare toate cauzele virtuale la care se inscriu buluc unii care in viata reala nu pun o sticla de plastic intr-un container de reciclare, arunca hartia la gunoiul menajer si nu intind o mana celui de langa ei”, completeaza Florian.

Se amuza acum la amintirea inceputurilor in mediul online, cand totul parea dificil – de la folosirea tastaturii, pana la utilizarea metodelor de cautare avansate sau citirea mesajelor. Acum i se pare “haios si revigorant” ca dupa 26 de ani de casatorie sa ii poata posta sotului pe peretele de Facebook un La multi ani! sau sa ii faca “invitatii romantice”.

Petru Scanteie (58 de ani), tehnician dentar, a inceput sa navigheze pe Internet in urma cu 12 ani, alaturi de fiicele sale, pe vremea cand le achizitionase un calculator care sa le ajute in activitatea scolara.

De regula foloseste Internetul pentru a citi presa, a asculta muzica, respectiv pentru a viziona filme si pentru a pastra legatura cu diferite cunostinte. Cea mai recenta “achizitie” este contul realizat in reteaua Facebook, pe care spune ca si l-a facut atat in interes personal, cat si profesional.

Aloca Internetului aproximativ 2 ore pe zi. “Este mai rapid si mai comod, insa nu exlud telefonul”, spune Petru Scanteie.

“Cel mai mare avantaj este ca ce poti face cu internetul nu poti face cu nimic altceva. Internetul iti ofera posibilitatea de a afla multe lucruri rapid si fara efort prea mare. Tot ce ma intereseaza se afla la un click distanta. Cred ca internetul a inlocuit deja scrisoarea, iar uneori telefonul, cinematograful, teatrul, cartea”, adauga Scanteie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri