Prima intalnire cu Internetul = dragoste la prima vedere?
Cum arata “dependenta de Internet”, dupa 50 de ani
53.000 de conturi Facebook cu o varsta de peste 50 de ani
Cu lipici la publicitari?
3 / 5

53.000 de conturi Facebook cu o varsta de peste 50 de ani

Majoritatea utilizatorilor Facebook sunt din segmentul 20 – 35 ani, adica aproximativ 64% din cei 1.500.000 de useri activi prezenti pe reteaua sociala, spune Laurentiu Pop (foto), deputy managing director al Httpool Romania, agentia de publicitate interactiva care vinde publicitate pentru Facebook pe piata locala.

“Acest lucru face ca advertiserii care folosesc Facebook sa isi doreasca sa atinga cat mai multi useri din segmentul mentionat. Insa, datorita modalitatilor de targetare per sex si varsta am derulat campanii pentru orice target: de la tineri sub 18 ani care au fost invitati sa raspunda la chestionare online pana la tineri de varsta a doua din Cluj care au fost invitati la piese de teatru”, afirma Pop. Cat te costa o campanie medie pe Facebook?

Potrivit lui Cristian Manafu, consultant Prodigy, persoanele cu varsta peste 50 de ani care sunt prezente pe Facebook reprezinta sub 3% din public, in timp ce pe HI5 sunt si mai putine – 1,87%. Pe TPU.ro doar 4,5% din utilizatori au varsta peste 50 de ani, in timp ce Neogen atinge cel mai mare procent – in jur de 8%.

Interesanta poate parea si distributia pe sexe. Daca pe Facebook femeile si barbatii peste 50 de ani impart aproape in mod egal platforma, pe TPU 2/3 utilizatori sunt femei, in timp ce pe Neogen 3/4 sunt barbati.

Ce se intampla la nivel mondial? Conform unui studiu realizat de Deloitte in anul 2009 si dat publicitatii la inceputul lui 2010, 73% dintre americanii peste 50 de ani au profil pe Facebook.

De asemenea, una dintre concluziile unui alt raport realizat de eMarketer.com care analizeaza informatii din mai 2009 (Boomers and Social Media) este ca Facebook este reteaua sociala cel mai des utilizata de persoanele peste 50 de ani din Statele Unite. Acesti utilizatori folosesc Facebook pentru a fi la curent cu ce se intampla in lume si pentru a fi conectati cu persoanele importante pentru ei (rude, prieteni, colegi, nepoti, copii).

In opinia lui Silviu Caciur, digital Planner Starcom, in Romania exista doua mari categorii de utilizatori cu varsta peste 50 de ani care detin conturi Facebook: userii upscale ce vad in aceasta retea un instrument care ii ajuta in activitatea zilnica si cei “care invata din mers sau sunt nevoiti de copilul plecat la master in Marea Britanei (de la mobil la mouse, windows, browser, mail, messenger, Facebook – folosit in special pentru lucruri de baza – impartasirea pozelor din vacanta, video sau poate sharing).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri