Dai viata reala pe cea virtuala
Blogul si traiul decent
Evoluam sau disparem
Lumea e mai degraba crizata, decat in criza
Venituri din blog vs. libertate editoriala
3 / 6

Evoluam sau disparem

Andrei Rosca are state vechi in zona antreprenoriatului, trecand treptat prin IT, publicitate, dezvoltare web, productie de sisteme audio si publishing online. Poate cel mai cunoscut proiect al sau este Bookblog, unul dintre cele mai apreciate bloguri de carti din Romania, parte a Pawnee Publishing - un grup de publishing online de nisa.

“Criza ne-a invatat multe lucruri. Din punct de vedere al organizarii am evoluat foarte mult. Am fost nevoiti sa evoluam ca sa nu disparem si ne-am descurcat foarte bine. Daca initial am avut probleme serioase fiindca o parte dintre clientii nostri au taiat bugetele de marketing, in ultimele 4-5 luni ne-am revenit destul de bine, ba chiar am reusit sa crestem cifra de afaceri peste cea de anul trecut”, spune Andrei Rosca.

Unul dintre cele mai dificile momente cu care s-a confruntat in cei doi ani de recesiune este strans legat de traiectoria descendenta a veniturilor si eforturile facute pentru a reechilibra situatia.

“Am vazut multe companii care odata cu inceperea crizei financiare au ales sa taie bugetele de marketing. Din punctul meu de vedere, este cea mai mare greseala pe care o poti face. Fiindca marketingul si in special vanzarile ar trebui sa fie considerate investitii, iar ele sunt vazute ca fiind cheltuieli”, considera antreprenorul.

Crede intr-o maturizare a bloggerilor cu o experienta de 2-3 ani in spate atat in privinta scrisului, cat si a modului de interactiune, fapt ce reflecta aprecierea statutului pe care l-au castigat - acela de oameni care au un public si ii pot influenta pe altii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri