Bilantul dupa primul an
Produse noi si extindere peste hotare
3 / 4

Produse noi si extindere peste hotare

Peter Imre nu spune ce rezultate financiare a avut Adevarul Holding anul trecut, sugerand ca a acoperit o parte din datoriile pe care le avea compania atunci cand i-a preluat conducerea. “A fost o perioada de investitii si acum e o perioada de optimizare a veniturilor”, rezuma el.

Spune ca a fost surprins de cat de bine au evoluat ziarele Adevarul si Click din Republica Moldova, lansate in decembrie 2010. “Moldova e un mare, mare succes. Trebuie sa spun ca am fost destul de sceptic la inceput. Moldova astazi este pe profit, si-a platit banii investiti si aduce profit”, spune Imre.

Nu la fel stau lucrurile cu afacerile din Ucraina, unde Adevarul Holding a inchis recent cotidianul Blik. “Trebuie restructurata compania din Ucraina, e greu, e departe, eu nu inteleg piata respectiva. Trebuie sa recunosc cu cinste ca nu i-am dedicat timp indeajuns pietei din Ucraina”.

Adevarul Holding s-ar putea extinde si pe alte piete din regiune in perioada urmatoare. Totodata, Imre isi propune sa lanseze produse noi in Romania, cat de curand. Adevarul TV a ramas in plan, insa managerul ia in considerare si produse adiacente zonei de media, asa cum e e-shop-ul Adevarul. “La noi intra 2 milioane de oameni pe zi pentru stiri. Celor doua milioane de oameni avem posibilitatea sa le vindem foarte multe lucrurui intr-un mod extrem de avantajos”.

Optimismul lui Imre dispare atunci cand vine vorba despre situatia macroeconomica a Romaniei si de iesirea din recesiune, anuntata de presedintele Traian Basescu si care urmeaza sa fie confirmata maine de Institutul National de Statistica. “Omul nu simte ca ar fi iesit din recesiune, n-o sa se repeada maine la magazin sa cumpere pasta de dinti si ciunga numai pentru ca a anuntat presedintele ceva”, spune el. “Lucururile astea au nevoie de timp de sedimentare, de timp de recastigare a increderii. Dupa un accident de masina e foarte greu ca in minutul zero sa te urci inapoi la volan sa sa mergi ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri