Modelul american: 'roiuri' de consultanti
Planuri de business pe trei ani, cu focus pe consumatori
Mediul de business romanesc, umflat si sarac in competente
De la management la consultanta
Piata de consultanta romaneasca, 400 milioane euro in 2008
4 / 6

De la management la consultanta

The Network se pozitioneaza, deocamdata, ca suma a brandurilor personale a partenerilor sai – membrii unei generatii de manageri care au plecat din fruntea multinationalelor pentru a porni pe cont propriu sau pentru a se odihni.

In martie 2008, Mihai Ghyka (foto), fostul director general al InBev Romania, parasea compania penru a redescoperi viata dincolo de business. Intrarea in reteaua informala de consultanta The Network este primul pas pe care printul Ghyka il face inapoi in lumea afacerilor. El priveste aceasta miscare ca pe un angajament flexibil.

“O eventuala colaborare cu The Network este una de proiect si nu un angajament limitativ si ingradit de multe ore de munca pe zi, pentru o lunga perioada de timp, asa cum presupune o pozitie de management. Practic, consultanta poate fi vazuta si ca un hobby”, spune Ghyka, care isi propune sa ofere consultanta companiilor din domeniul FMCG si sa lucreze pe proiecte de comunicare.

Dragos Dinu, fost CEO la A&D Pharma, vede The Network ca pe un mijloc de potentare a afacerilor partenerilor retelei. Dupa plecarea de la A&D Pharma, Dinu a devenit partener in cadrul companiei de consultanta Link Resource, specializata in domeniile pharma si health care, integrand si consultanta in zona legala, taxe, proprietate intelectuala.

Si Paul Markovits a fondat, la plecarea din Vodafone, propriul business – o agentie de publicitate si marketing, numita Time 2 Talk. Pe de alta parte, intrarea in domeniul consultantei este pentru Markovits consecinta celor peste 13 ani de munca in multinationale precum P&G si Vodafone.

Intr-o prima faza, Markovits va lucra pe proiecte din FMCG, evitand, din motive etice, industria de telecom. Consultantul nu exclude insa zona de marketing politic, unde are deja un client. Una dintre partile frumoase ale consultantei este, potrivit acestuia, sinergia intre solutiile de business diferite, care pot functiona pe baza acelorasi principii. “In plus, am imbatranit putin si sunt mai rabdator. In consultanta ai nevoie de rabdare”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri