Inceputul
Imnul
Dansatorul
Lectiile
3 / 5

Dansatorul

Pentru spotul TV, Coca-Cola a cautat o alta poveste autentica a celebrarii. L-a gasit pe Roger Milla, un fotbalist din Camerun, care la campionatul din 1990, dupa ce a dat patru goluri, a inceput sa danseze pe stadion. A completat reprezentatia lui cu cea a altor fotbalisti care si-au celebrat de-a lungul timpului victoriile prin dans. La fel ca in cazul imnului, si spotul TV a avut 20 de variante locale, in care erau inserati jucatori din tara unde se difuza spotul.

Retras din fotbal, Roger Milla a fost impresionat de propunerea de a deveni imaginea Coca-Cola. “Ne-a spus: n-am avut niciodata un sponsor, nimeni n-a vorbit despre povestea mea”, a spus Tripodi.

Campania a fost completata de alte executii, precum un documentar de 60 de minute despre celebrarea in lume. Coca-Cola a incheiat un parteneriat si cu EA Games, care a introdus in jocul sau FIFA optiunea ca fotbalistii sa danseze dupa ce dau un gol. Compania a reusit sa-i convinga chiar si pe FIFA, organizatorii campionatului, sa faca ceva cu care initial nu au fost de acord: sa premieze la fiecare meci jucatorul care isi celebra golul in modul cel mai spectaculos cu o suma de bani care era apoi donata pentru construirea de scoli in Africa.

Coca-Cola a mai incheiat parteneriate tematice si cu McDonald's si Wal-Mart, impreuna cu care a organizat cea mai mare promotie de pana acum a lantului de supermarketuri. A facut un canal dedicat pe YouTube, unde utilizatorii incarcau filmulete cu ei celebrand.

Pentru dezvoltarea campaniei, compania a lucrat cu 11 agentii. “Am redefinit ce insemna pentru noi notiunea de colaborare”, spune Joseph Tripodi. “Nici unul dintre noi nu eram obisnuiti cu asta. Insa asa vom lucra de acum inainte”. Pentru o campanie realizata la o scala atat de mare, seful pe marketing al Coca-Cola considera ca au lucrat extrem de eficient, economisind 45 de milioane de dolari din bugetul de marketing.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri