Dealul cu FunDeal
Feeling-ul pentru Romania trebuie sa fie pozitiv. Asta e momentul de investit
Televiziunea poate fi matematica, politica sau arta
3 / 4

Televiziunea poate fi matematica, politica sau arta

Cat despre pasiunea celebrului sau tata, Valeriu Lazarov (decedat in august 2009), care a schimbat fata televiziunii romanesti in anii ’90, prin productii precum “Surprize, surprize”, “Din dragoste” sau “Iarta-ma”, reusind sa devina la fel de cunoscut si in Italia si Spania, Roberto Lazarov e mai retinut. Sergio, fratele stabilit in Spania, este cel care se ocupa de business-ul de productie de televiziune.

“Fratele meu Sergio vine din ce in ce mai des in Romania sa vada ce se intampla, sa discute. Are foarte multe proiecte in Spania. Insa nu vedem sa fie momentul potrivit sa faci un «big production» in Romania. Piata de publicitate e inca foarte mica. Discutam si speram ca in toamna lui 2011 o sa fie momentul in care sa putem lansa ceva”, spune Roberto Lazarov.

Cat despre lansarea a cel putin patru posturi de televiziune anul viitor (postul generalist la RCS&RDS, Adevarul TV, Romania Ta si Zeus TV), Lazarov se arata sceptic cu privire la calitatea productiilor pe care noile televiziuni le-ar putea difuza, in conditiile unei piete care functioneaza pe costuri reduse.

“Televiziunea poate sa fie matematica – cat costa ora de productie, ce venituri am pe o ora de publicitate. Sunt pe profit, am o televiziune, sunt fericit. Televiziunea poate sa fie o arma politica, o platforma politica. Televiziunea poate sa fie arta, dedicatie - fac televiziune pentru ca imi place. Tatal meu mereu a fost a treia varianta. El facea televiziune pur si simplu pentru ca iubea televiziunea. Ii placea spectacolul, se simtea bine. Nu o percepea ca pe un business, nu o facea cu interesul sa trimita un mesaj anume. Pur si simplu voia sa arate cel mai bine, sa fie cel mai bun show pe care l-a facut”, spune Lazarov.

Fratii Lazarov promit sa pastreze linia tatalui lor si sa nu faca programe de televiziune in Romania doar pentru ca au posibilitatea sa castige sume mici de bani. “Daca nu vom produce in viitor, asta e. Doar daca vom putea face ceva pentru ca ne place, pentru ca e interesant, sa facem un pariu impreuna cu o televiziune, cu un program care aduce ceva in plus in grila”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri